Smetanový dort - takhle tedy ne
Potřebné ingredience
Pro inspiraci
Postup přípravy
I takhle to jde zkazit.....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Bubalka
(upraveno)
27. 8. 2010, 22:52
já bych to pokryla šlehačkou , jistě byl výborný....
Atek
(upraveno)
25. 8. 2010, 6:16
Leni nezoufej,bude líp
potakur
(upraveno)
25. 8. 2010, 0:12
nevadííí, příště to klapne
veronika4545
(upraveno)
24. 8. 2010, 23:40
ale zjest sa da....
ssonda
(upraveno)
24. 8. 2010, 18:47
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=38824 Leni na 3 šlehačky 2 ztužovače.Ale to už je jedno....Myslím že želatinový je snad jen od dr.Oetkera.Tak příště hodně zdaru
ssonda
(upraveno)
24. 8. 2010, 14:40
Jejda,a copak se přihodilo ?
BehunkovaL
(upraveno)
24. 8. 2010, 15:17
@ssonda
Soni, byl podle vašeho receptu, chuťově naprosto výtečný, postup jsem dodržela do puntíku, ale podle mě byla chyba ve ztužovači. Dala jsem tři, ale nevím, prostě to nedrželo po hromadě a jak jsem dala druhý den rám pečicí formy pryč, už to jelo... Třískla jsem s ním vztekle do mísy a až další den lžící ochutnala..... A sežrala málem půlku....
ssonda
(upraveno)
24. 8. 2010, 17:57
@BehunkovaL
Lenko,a dávala jste ŽELATINOVÝ ztužovač????To je zvláštní to se mi ještě nestalo....a z kolika jste dělala šlehaček?
nula
(upraveno)
24. 8. 2010, 18:35
@ssonda
Ten želatinový ztužovač se používá i do šlehačky ? Jen nasypat jako ten obyčejný?
BehunkovaL
(upraveno)
24. 8. 2010, 18:13
@ssonda
Já mám pocit, že tři - na jednu šlehačku jeden ztužovač. Už je to půl roku, nepamatuju si to. Možná seberu odvahu a zkusím znova, chuťově je to fakt lahůdka. Ztužovač byl od Dr. Oedker, ještě jsem si říkala, že nebudu kupovat nějaké levné mrchy. No, někde soudruzi z NDR chybu udělat museli, že... No jo, příště přijdu pro radu rovnou.
plamenek
(upraveno)
25. 8. 2010, 6:25
@BehunkovaL
podle fotky to vypadá,že chyba byla ve šlehačkách,to neztuhlo jak mělo.Já používám pouze české výrobky od Labety nebo Natur.Ale to je každého věc s čím má dobou zkušenost.Myslím,že po nalití šlehaček to se má chladit déle,a zkusit zda je to opravdu ztuhlé než se nalévá želatina(musí být studená a nalévat po částech).Mohu jen poradit,netrápit se a nevzdávat,vyzkoušejte jednu šlehačku se ztužovačem a džemem,nalít do misek,nechat vychladit a pak vyklopit na talíř jako pudink.
(Gabriška)
(upraveno)
24. 8. 2010, 20:02
@BehunkovaL
Jéé ,Leni,já dělala na víkend ten stejný od Soni Č. A musím říct,že se 100% povedl,krásně ztuhl..Ale myslím,že tuším,proč Vám ne...Vy jste použila ztužovač šlehačky?? Tam patří želatinový ztužovač Dr-Otker (.Sáček stojí 20Kč-pro představu) A na 3 šlehačka jsem použila 2 sáčky I mistr tesař se utne..Určitě zkuste znovu,příště se jistě povede
calexaci
(upraveno)
24. 8. 2010, 14:23
I mystr tesař se někdy utne já taky spoustu dortíků skazím nechtějte vydět moje první semifredy ty šly rovnou slepicím Pečení zdar a ještě jednou zdar
petulisek
(upraveno)
24. 8. 2010, 14:04
přiznám se, já bych ho zblajzla i tak ny chuti mu to určitě nic neubralo
kik
(upraveno)
24. 8. 2010, 12:40
i mistr tesař se někdy utne...asi Vás to mrzelo ale chuťově musel být dobrý...pečení zdar
JarkaH
(upraveno)
24. 8. 2010, 12:29
Nebuďte z toho smutná, určo byla alespoň k jídlu, já dělala dceři k prvním narozeninám dort a horká želatina mi protekla skrz korpus, takže to celé bylo naprosto nechutné, čvachtavé a jíst se to ani nedalo.
luccka
(upraveno)
24. 8. 2010, 12:42
@JarkaH
Tak to se stalo i mě, špatně jsem dala krém a průser byl na světě
liba1963
(upraveno)
24. 8. 2010, 12:27
Nic nevadí,příště se určitě zadaří!!!
Lucie-Anna
(upraveno)
24. 8. 2010, 12:17
Mňam, já bych si ho dala i tak - určitě byl chuťově výborný!
Brla
(upraveno)
24. 8. 2010, 12:06
No konečně něco co mi neničí mé nízké pekařské sebevědomí,nejsem škodolibá,ale jsem ráda že nejsem jenom já takové nemehlo,Leni mně se líbí je originální
BehunkovaL
(upraveno)
24. 8. 2010, 15:14
@Brla
To je v poho, taky bych uvítala víc fotek zkažených výrobků, pak mám komplexy jako kr..... No jo,nemůžeme umět všechny všechno, že jo...
backa
(upraveno)
24. 8. 2010, 11:57
Z toho si nic nedělejte i dobrá pekařka dokáže zkazit dort mě se se to také stalo a několikrát chuti to neubere a určitě se zbaštil jak ten kupovaný ne?
BehunkovaL
(upraveno)
24. 8. 2010, 11:42
Obrečela jsem to, a trvalo mi skoro půl roku to sem vložit - dělala jsem v březnu malýmu ke druhým narozeninám. Naštěstí skočil do auta a přivezl podobný , jen o poznání hezčí....
PavliBP
(upraveno)
24. 8. 2010, 11:37
sní se to i tak , jen pokud to měl být dárek, tak to trochu zamrzí